новини

Гвардійці Академії відвідали науково-просвітницький форум

26.09.2023 07:32

Нещодавно, у Харкові, представники Національної академії Національної гвардії України взяли участь у науково-просвітницькому форумі «Кордон мужності та героїзму» з нагоди Дня Захисників та Захисниць України.

Захід розпочався із вшанування хвилиною мовчання пам’яті воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань внаслідок збройної агресії рф проти України.

Під час форуму відбулася презентація книжної серії «Шлях до перемоги» та часопису «Наука під час війни», підготовленого керівництвом та науково-педагогічним складом Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. 

До уваги присутніх були представлені виступи Героїв-прикордонників, які безпосередньо брали участь в обороні державного кордону та поділилися з гостями своїми думками та спогадами.

«Дуже важливий захід в умовах сьогодення. Ми повинні зберігати національну пам’ять про воїнів, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та формувати історичну пам’ять українського народу про героїзм наших воїнів. У примірниках репрезентованих видань зібрані публіцистичні роботи молодих дослідників про хід війни та про післявоєнне майбутнє України. Вони свідчать про небайдужість молоді до долі України, готовність служити її народу задля захисту та розвитку державності», - розповідає підполковник Михайло Прядка.

На завершення заходу представники Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького подарували примірники репрезентованих видань гвардійцям Академії та іншим учасникам форуму.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ