новини

Гвардійці Академії вшанували пам'ять героїв у День Конституції України

28.06.2024 11:41

28 червня відзначається День Конституції України. З цієї нагоди у Вінниці поклали квіти до пам’ятного знаку «Небесній Сотні та загиблим героям російсько-української війни» на площі Тараса Шевченка.

На заході були присутні керівники обласної військової адміністрації, обласної ради, міста, військові та жителі міста. Участь у вшануванні взяли й офіцери та курсанти Національної академії Національної гвардії.

Покласти гірлянди до пам’ятних місць – меморіальних дошок та пам’ятників борцям за Незалежність України різних часів надали курсантам Академії, як майбутнім захисникам, які захищатимуть конституційні цінності нашої держави та стоятимуть на варті суверенітету України.

Усі присутні поклали квіти до пам’ятного знаку та вшанували пам'ять героїв хвилиною мовчання.

«Сьогодні, у День Конституції України, ми віддаємо шану героям, які на полі бою поклали власне життя, захищаючи нашу свободу і єдність.  Вони стали на варту Конституції, на варту незалежності і цілісності України, захищаючи їх ціною власного життя. Нехай їхній приклад надихає усіх на боротьбу за мирне і справедливе майбутнє», - зазначив перший заступник начальника Академії з навчальної та методичної роботи полковник Владислав Єманов.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ