новини

Гвардійці Академії вшанували пам’ять жертв голодоморів та запалили свічку пам’яті

29.11.2021 14:39

Військовослужбовці Національної академії Національної гвардії України долучилися до Загальнонаціональної хвилини мовчання та до акції «Запали свічку пам’яті», яка відбувається щорічно у День пам'яті жертв Голодоморів.

Акція «Засвіти свічку» є виявом скорботи за жертвами і віри у те, що в майбутньому подібні трагедії не повторяться.

В центрі культури Академії т.в.о. заступника начальника Академії по роботі з особовим складом майор Михайло Прядка провів тематичну годину для курсантів та солдат.

«Голодомор – це частина української історії, яка торкнулася мільйонів людей. Для всіх нас важливо пам’ятати та шанувати їх пам'ять. До того ж, ми повинні зробити все для того, аби не допускати таких кривавих помилок у майбутньому країни», - звернувся майор Михайло Прядка.

Серед учасників заходу і курсант факультету логістики старший сержант Євгеній Равлюк: «Голодомор – це жахлива трагедія для України. Я запалюю свічку в знак вшанування кожного, хто загинув під час геноциду українського народу. Я вважаю, що ми маємо пам’ятати про цю моторошну подію. Ми, українці, знаємо свою історію і ніколи не забудемо про страждання та боротьбу наших предків на шляху до незалежності».

Крім того, в навчальному центрі Академії Нацгвардії військовослужбовці командно-штабного факультету взяли участь у Всеукраїнській акції «Запали свічку пам'яті».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ