новини

Гвардійці Академії вшанували пам'ять жертв Голодомору

25.11.2023 15:03

У Національній академії Національної гвардії пройшли заходи з нагоди 90-х роковин Голодомору 1932-1933 рр. в Україні.

Курсанти командно-штабного факультету відвідали презентацію другої частини художньо-історичної повісті Лариси Сичко «В’яр». Події, описані у книзі торкаються життєвих шляхів українських селян з початку минулого століття до сорокових років. Презентуючи книгу, Лариса Сичко на прикладі свого рідного села Уяринці розповіла, як переживали Голодомор українці.

«Багато з героїв книги є реальними жителями цього села. Події з їхнього життя – це не вигадані історії, а справжнє минуле тогочасного українського народу. Зараз нам залишається пам’ятати та розповідати нашим дітям правду. Українці мають знати цю сумну і страшну сторінку української історії», - розповідає Лариса Сичко.

Також курсанти відвідали лекцію «Допоки пам'ять в серці не згасає…». Провів її кандидат історичних наук, заступник директора Музею одного з міст України з виставкової роботи Євгеній Сафар’янс. Він розповів курсантам про страшні події і про факти Голодомору у різних куточках країни.

Усі курсанти Академії рівно о 16:00 запалили свічки та вшанували хвилиною мовчання мільйони невинних людей, які загинули.   

«Запалювати свічку в День пам’яті жертв Голодомору – це не лише акт вшанування пам’яті мільйонів, які стали жертвами цієї трагедії, але і символ надії та пам’яті про той час, коли країна переживала страшенні випробування. Ми маємо пам’ятати історію нашого роду, щоб цього ніколи не повторилося», - зазначає курсант Владислав Комаров. 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ