новини

Гвардійці Академії вшанували загиблих українців від російського обстрілу «Калібрами» 14 липня 2022 року

14.07.2024 09:31

Курсанти та офіцери Національної академії Національної гвардії України на другу роковину трагедії вшанували загиблих українців від російських "Калібрів" 14 липня 2022.

14 липня 2022 близько 11:00 росія вдарила по Вінниці крилатими ракетами. Дві ракети над областю збили сили ППО, три влучили по площі Перемоги. Руйнувань зазнав Будинок офіцерів, будівля під назвою «Ювілейний» та місце для паркування поруч. Ракетні удари по місту завдали з акваторії Чорного моря. російський обстріл середмістя Вінниці забрав життя 29-ти людей, з них 3 — діти.

 

Курсанти та офіцери Академії взяли участь у заході вшанування пам’яті на площі Перемоги перед памʼятним знаком "Жертвам ракетних ударів по Вінниці", який розпочався із хвилини мовчання.

«Кожного дня о 9.00 ми вшановуємо всіх загиблих героїв та цивільних громадян, які втратили життя, через війну з росією. Ця роковина є жахливим днем для українців. Ми маємо виховувати в собі та в інших інститут пам’яті про всіх чиє життя обірвалося через ворожі атаки. Сьогодні ми тут, щоб підтримати рідних та близьких загиблих у той день українців», - розповідає курсант гуманітарного факультету солдат Михайло Питель.

Організатори заходу поставили кілька десятків пар дитячого та дорослого взуття, що символізувало загиблих громадян. Гвардійці тримали плакати  та запалили димові шашки у знак пам’яті про жертв обстрілу.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ