новини

Гвардійці Академії вшанували загиблих військовослужбовців Нацгвардії України

02.09.2020 10:18

Курсанти командно-штабного факультету на чолі із полковником Сергієм Волошко взяли участь у заходах, присвячених пам’яті загиблим гвардійцям під час виконання службових обов’язків.

24-річний старший лейтенант міліції Віталій Гончаров загинув в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року в Києві, на вулиці Інститутській, під час масових заворушень. За словами товаришів по службі, з даху одного з будинків з вогнепальної зброї вистрілив невідомий. Куля влучила військовослужбовцю прямо в шию, лікарі боролися за життя хлопця, але до лікарні довезти не змогли, він помер у кареті «швидкої допомоги».

Віталій закінчив Академію Внутрішніх військ ( Нині Національно академії Нацгвардії). Сам він родом з Харківської області. Сім'я Гончарових військовослужбовці в декількох поколіннях: батько відслужив 25 років, обидва старших брата також військові. В Академії військовослужбовець познайомився з дівчиною. Молоді збиралися одружитися. Але нареченого з з Києва дівчина так і не дочекалася.

Односельці пам'ятають Віталія як дуже світлого і життєрадісного людини. Він захоплювався футболом, грав за шкільну команду, мріяв про військову кар'єру.

Особовий склад поклав квіти до пам’ятника старшого лейтенанта Гончарова Віталія Івановича та вшанували військовослужбовців Національної гвардії України, які загинули під час виконання службових обов’язків під час охорони громадського порядку в місті Києві у лютому 2014 року.

 «Сьогодні ми вшановуємо пам’ять військовослужбовців Національної гвардії України, які поклали своє життя виконуючи свій службовий обов’язок. Старший лейтенант Віталій Гончаров загинув від вогнепального поранення 18 лютого 2014 року у центральній частині столиці України. Пам'ять про загиблих військовослужбовців залишиться жити в наших серцях», – зазначив полковник Сергій Волошко.

Автор солдат Ігор Шепелєв

Фото автора