новини

Гвардійці Академії взяли участь у фестивалі польової кухні

01.07.2024 11:45

У Вінниці пройшов фестиваль польової кухні  пам’яті Тараса Сича.

Участь у фестивалі взяли військові, волонтерські організації, національні спільноти, навчальні заклади та небайдужі громадяни. До фестивалю приєдналася Національна академія Національної гвардії України.

Гості фесту мали можливість скуштувати страви польової кухні, вуличної їжі та традиційних національних кухонь, придбавши «фестивальну тарілку» з благодійним внеском.

Під час заходу представники Академії розгорнули власну польову кухню та пригощали гостей міста приготовленими фірмовими стравами. Окрім того, курсанти Академії розповідали гостям про навчальний заклад, дарували дітям повітряні кульки та демонстрували форму одягу та екіпірування.

«Вже вдруге ми беремо участь у цьому фестивалі. Це чудова можливість поєднати приємне з корисним – представити наш освітній заклад, підтримати збір для військових та пригостити гостей смачними польовими стравами. Дуже подобається атмосфера, усі дуже привітні, підходять фотографуватися з нами», - зазначив сержант Олександр Мелащенко.

Зазначимо, що фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича мав благодійну складову, позаяк під час нього проводився збір коштів на потреби ЗСУ (зокрема, на засоби радіоелектронної боротьби та реабілітацію ветеранів).

Довідково. Тарас Сич народився 30 березня 1966 року у Вінниці. Був активним учасником Революції Гідності, а з початком російсько-української війни пішов на фронт. Він служив польовим кухарем та санітаром. Загинув 13 лютого 2015 року під мінометним вогнем біля міста Дебальцево на Донеччині.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ