новини

Гвардійці Академії взяли участь у заходах єдності до Дня Соборності України

22.01.2024 16:09

Щороку, 22 січня, українці відзначають День Соборності, присвячений об'єднанню України, яке відбулося у 1919 році. 

Соборність невіддільна від державності, суверенітету й незалежності народу і є фундаментом для побудови демократичної держави. Ідея соборності була й залишається базовою національною цінністю українців. Сьогодні соборність для України означає деокупацію всіх територій, захоплених ворогом, відновлення єдності з Донеччиною, Луганщиною та Кримом, окупованими частинами держави.

 

Курсанти та офіцери Національної Академії Національної гвардії вшанували пам’ять, борців за Незалежність України різних часів, хвилиною мовчання та поклали квіти до стели пам’яті.

 

Протягом століть мільйони українців боронили нашу землю не шкодуючи свого життя. Вони стали символом непохитної волі та незламного духу нашої нації. Їхній подвиг – це світле свідчення нескореності та боротьби за свободу, за право жити у вільній та незалежній країні.

 

«Нині Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань. Цілісність буде цілковито відновлена після того, як Україна звільнить усі території, захоплені ворогом. Соборність – мета нашої боротьби», -  зазначив начальник Національної академії Національної гвардії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

 

Вічна слава та пам'ять героям України!

Слава Україні!

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ