новини

Гвардійці Академії взяли участь у заходах з нагоди Дня пам’яті захисників України

30.08.2021 15:57

 

Захід, присвячений Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України відбувся на Алеї Слави 18-го міського кладовища.

У меморіальному заході взяли участь заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, представники міської та обласної влади, члени сімей загиблих воїнів, народні депутати України, представники структурних підрозділів обладміністрації, дипломатичних установ, розташованих на території Харківської області, Харківського гарнізону, духовенства, об’єднань громадян, волонтери.

Присутнім на заході був і духовий оркестр Національної академії Національної гвардії України. Під керівництвом начальника оркестру-військового диригента майора Андрія Чебанова музиканти виконали щемливі і водночас потужні композиції.

«Ми ретельно підходили до вибору репертуару, адже розуміємо, що захід, присвячений Дню пам’яті захисників України – це доволі нелегкий момент, перш за все, для рідних загиблих, - зазначив Андрій Чебанов. – Музиканти нашого оркестру намагалися зіграти так, щоб завдяки музиці передати присутнім емоційну глибину заходу та важливість пам’ятати про подвиг українських військовослужбовців».

Вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і солдати, які проходять строкову службу в Національній академії Національної гвардії України. Військовослужбовці поклали квіти до Меморіалу загиблим на Донбасі бійцям, який встановлено у місті Вовчанськ.

 

Капітан Євген ХІЛЬСЬКИЙ