новини

Гвардійці Академії взяли участь у заході до Дня Української Державності

15.07.2024 16:44

День Української Державності - свято, яке відзначається в Україні з 2022 року, в день пам'яті видатного державотворця князя Київського Володимира Великого, у День хрещення Київської Русі - України.

 

Військовослужбовці Академії Національної гвардії України хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав найцінніше за українську державу, а також подякували тим, хто сьогодні продовжує боротьбу за мирне небо над нашою країною.

 

«День Української Державності – це можливість для нас всіх згадати історію нашої країни, яка повна боротьби за незалежність, єдність та життя. Ми високо цінуємо та продовжуємо той важливий шлях, наших предків, і пам’ятаємо тих, хто віддав своє життя за цю боротьбу», - зазначив перший заступник начальника  Національної академії Національної гвардії України з навчальної та методичної роботи полковник Владислав Єманов.

 

День української державності має символ - чотири тризуби, які означають боротьбу, незалежність, історію та ідентичність. Тризуб був символом князя Володимира Великого, за часів якого відбулося хрещення Київської Русі. Ця памʼятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки – у Київській Русі, середньовічній державі, центром якої був Київ.
 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ