новини

Гвардійці Академії зустрілися із відомим харківським художником

20.10.2021 14:03

До Національної академії Національної гвардії України завітав харківський художник-монументаліст Ілля Паньок. На виставці картин, яка проходить у центрі культури Академії, митець представив роботи на тему козаччини.

Зустрілися з художником заступниця начальника Академії про роботі з особовим складом полковник Олена Іванова, а також курсанти та солдати строкової служби.

Під час зустрічі художник розповів присутнім про початок своєї творчості, згадав про період строкової служби, звернув увагу митець і на 10 картин, представлених на виставці, а також презентував ескізи інших своїх робіт.

Ілля Паньок працює у Національному академічному театрі опери та балету імені Миколи Лисенка художником декораційного цеху. Член Національної спілки художників України. У його творчому доробку більше 500 картин, а на рахунку безліч персональних та колективних виставок як в Україні, так і закордоном. Роботи художника представлені в галереях та приватних колекціях українських та іноземних поціновувачів мистецтва.

«Це мій перший візит до Національної академії Національної гвардії України. Коли запропонували представити свої роботи на виставці, яку організували в навчальному закладі до Дня захисників та захисниць України, погодився одразу, - зазначив Ілля Паньок. – Більшість моїх картин ретранслюють сьогодення України. За яскравими образами козацької доби я показую образ сучасного захисника. І момент присутності у військовому навчальному закладі, спілкування із гвардійцями – це дуже зворушливо та символічно для мене. Це надихає на творчість та вселяє віру в перемогу над сьогоднішнім агресором».    

Присутній на виставці курсант третього року навчання командно-штабного факультету Академії Ігор Шведов позитивно вражений виставкою та живим спілкуванням із творчою особистістю художника.

«Кожна картина художника по-своєму відображає глибину, але мене найбільше зацікавила робота «Козак Мамай». Картина вражає не тільки своїм масштабом, але й символізмом, адже кожен предмет відображений на ній невипадково – це своєрідний акцент сучасного глядача на світ минулого, - прокоментував Ігор Шведов. – Було б дуже добре, якщо такі виставки проводилися в Академії частіше. Знаю, що у Харкові багато художників, а знайомство з їх творчістю розвиває наш естетичний смак, світосприйняття та надає можливість більше спостерігати за прекрасним».

На згадку про зустріч полковник Олена Іванова висловила вдячність художнику за цінний подарунок та вручила подяку, акцентувавши увагу на подальшій творчій співпраці з Академією Нацгвардії. 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ