новини

Гвардійці-логісти вчаться організовувати харчування в Академії

07.10.2021 17:52

У Національній академії Національної гвардії України з курсантами четвертого року навчання факультету логістики пройшло практичне бінарне заняття по приготуванню комплексного обіду для особового складу навчального закладу.

Заняття провели доцент кафедри технічного та тилового забезпечення Лідія Товма та заступник начальника відділу тилового забезпечення Академії підполковник Олександр Куруч.

На початку заняття фахівці тилового забезпечення ознайомилися із роботою виробничих цехів, взяли участь в обробці продуктів харчування. Після цього, гвардійці приготували дві перші страви на вибір – суп-харчо і борщ, салат із баклажанів та картопляну запіканку з м’ясом. Кухарі їдальні Академії надавали допомогу майбутнім начальникам продовольчих служб.

Після приготування обіду курсанти сервірували обідні столи, дотримуючись правил етикету.

«Практичні заняття дозволять курсантам у майбутньому, вже на посадах начальників продовольчих служб, якісно планувати та організовувати приготування різноманітних страв для харчування особового складу, - розповіла доцент кафедри технічного та тилового забезпечення Лідія Товма. - Сьогодні гвардійці набули практичних навичок у приготуванні не тільки повсякденних страв, а й таких складних, як картопляна запіканка з м’ясом. Приготування цієї страви вимагає спеціальних умінь, потребує досконалої ручної роботи та дотримання санітарно-гігієнічних вимог. Всі курсанти вміло впорались із поставленими завданнями. Після приготування їжі, у військовослужбовців відбулась дегустація обідніх страв»

Курсант Анатолій Гулий вважає подібні практичні заняття дуже цікавими та корисними.

«Завжди добре знати якомога більше, але ще й треба вміти використати ці знання на практиці. Так, ми сьогодні допомогли кухарям нагодувати  гвардійців Академії смачним обідом, - зазначив Анатолій Гулий. - Процес приготування їжі доставляє мені задоволення, приємно спостерігати, що людям подобаються приготовлені страви».

Зазначимо, що досвід, який курсанти набудуть у рамках практичних занять, зможуть застосовувати під час польового виходу, який відбудеться у квітні 2022 року.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ