новини

Гвардійці вчергове здобувають професійну військову освіту L-1 в Академії

24.11.2023 16:39

У Національній академії НГУ проходить черговий курс підготовки військовослужбовців, які навчаються за програмою професійної військової освіти курсів тактичного рівня L-1. Цього разу навчання проходять 40 гвардійців.

Слухачі курсу активно вивчають матеріал з військових дисциплін: тактичної, вогневої, інженерної підготовки, тактичної медицини, військового зв’язку, топографії, військової психології та радіаційного, хімічного та біологічного захисту. Гвардійці здобувають необхідні знання і розвивають відповідні навички, які знадобляться молодшим офіцерам в ході подальшої підготовки підлеглих та виконання бойових завдань з відсічі збройної агресії російської федерації.

«Сучасні виклики ставлять перед нами складне комплексне завдання – у стислі терміни надати необхідний навчальний матеріал й закріпити його на практиці. Значну частину навчального часу приділяємо вивченню процесу підготовки бою (TLP), вчимо управлінню підрозділами в ході його ведення. У ході занять в якості прикладів ми додатково використовуємо відеоматеріали боїв на фронті. Такий аналіз проведених дій суттєво допомагає у процесі навчання під час розгляду відповідної тематики навчальних занять. Нам необхідно вчити молодших командирів особливому стилю мислення та поведінки, бути лідером, який згодом стане авторитетом, за яким з довірою підуть його підлеглі», – зауважив начальник кафедри професійної підготовки Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації полковник Олександр Минько.

Після завершення курсу на гвардійців чекатиме комплексний екзамен та отримання сертифікатів.

«Програма дуже насичена та потребує постійної концентрації. Кожен з нас намагається увібрати в себе якомога більше знань, адже усі ми усвідомлюємо, що у майбутньому відповідатимемо за життя наших бійців, які залежатимуть від якості прийнятих нами рішень. Це накладає на нас значний ступінь відповідальності. Особисто мені подобається, коли певні питання в роботі командира нам пояснюють доступно й з використанням сучасних прикладів ведення бойових дій. Видно, що офіцери-викладачі мотивовані на передачу необхідних нам знань та вмінь й все для цього роблять», – зазначає слухач молодший лейтенант Дмитро Віткалов.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ