новини

Гвардійці вшанували пам'ять загиблих захисників НГУ

25.03.2021 16:35

Офіцери та курсанти факультету логістики вшанували військовослужбовців Національної гвардії України, які загинули під час виконання службових обов’язків під час охорони громадського порядку в місті Київ у 2014 року.

Гвардійці поклали квіти до пам’ятників старшого лейтенанта Віталія Гончарова та майора Віталія Захарченко.

«Ми вшановуємо пам’ять військовослужбовців Національної гвардії України, які поклали своє життя, виконуючи службовий обов’язок. Пам'ять про загиблих військовослужбовців буде жити в наших серцях», - зазначив заступник командира роти по роботі з особовим складом факультету логістики старший лейтенант Олександр Белевцов.

Довідка:

Старший лейтенант Віталій Гончаров закінчив Академію внутрішніх військ (нині Національна академія Національної гвардії України). 24-річний Віталій Гончаров загинув 18 лютого 2014 року в ході виконання службово-бойових завдань під час охорони громадського порядку у центральній частині м. Києва. Він отримав вогнепальне поранення, що виявилося несумісне з життям.

Майор Віталій Захарченко – випускник Військового інституту внутрішніх військ МВС України (нині Національна академія Національної гвардії України). Отримавши лейтенантські погони, проходив службу у військах правопорядку на посадах від командира взводу до заступника командира батальйону, а з 2011 року – старший помічник начальника оперативного відділення штабу.

Віталій разом зі своїми побратимами виконував завдання з охорони громадського порядку в столиці. 19 лютого 2014 року, стоячи в першій шерензі бойового порядку, прикриваючи від куль товаришів та юних солдат строкової служби, майор Захарченко отримав вогнепальне поранення із ураженням внутрішніх органів. 2 березня  серце мужнього офіцера зупинилося.

За сумлінне та зразкове виконання службових обов’язків під час службово-бойових завдань, виявлену особисту мужність та героїзм майор Віталій Захарченко та старший лейтенант Віталій Гончаров занесені до Книги пам’яті загиблих працівників органів внутрішніх справ України та навічно зараховані до списку військових частин.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ