новини

Гвардійці з військ проходять підготовку на курсах тактичного рівня військової освіти

17.04.2024 15:27

У Національній академії НГУ проходить черговий курс підготовки військовослужбовців, які навчаються за програмами тактичного рівня військової освіти. 

Слухачі курсу активно вивчають матеріал з низки військових дисциплін. Одним з головних напрямків навчального курсу є тактична підготовка. Цього разу під час занять з тактичної підготовки гвардійці відпрацьовували питання роботи командира взводу з організації бою та організації управління в ході бою.

«Ми завжди повинні намагатися досягати успіху на полі бою не кількістю, а, насамперед, вмінням та навичками. Формування у молодшого офіцера необхідних компетентностей для виконання функціональних обов’язків, виховання військового лідера та особистості, які зацікавлені у подальшому професійному саморозвитку є головним завданням викладачів та інструкторів», – зауважив начальник кафедри професійної підготовки Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації полковник Олександр Минько. – Перед нами стоїть непросте завдання – в умовах війни у стислі терміни надати максимум навчального матеріалу й закріпити його на практиці. В ході занять в якості прикладів ми додатково використовуємо відеоматеріали боїв, яких завдяки низці українських ресурсів достатньо у відкритому доступі. Такий аналіз проведених дій суттєво допомагає у процесі навчання під час розгляду відповідної тематики навчальних занять».

Гвардійці здобувають необхідні знання та розвивають відповідні навички, які знадобляться молодшим офіцерам в ході виконання бойових завдань. Особливу увагу під час практичних занять викладачі звертають на процес підготовки бою за стандартами НАТО (TLP).

«Мені дуже сподобався підхід щодо навчання процесу підготовки бою. Викладачі надають нам дійсно необхідне. Наприклад, я, як командир взводу, відкрив для себе неймовірну зручність та простоту використання макетів місцевості під час розіграшу варіантів дій та подальшої постановки бойових завдань підлеглим, коли вже обраний варіант дій став замислом майбутнього бою та основою для бойового наказу. Це просто, зручно і облаштовується швидко й буквально з підручних матеріалів, але водночас має значний рівень візуалізації дій», - коментує один із учасників курсу.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ