новини

Гвардійці з військ пройшли підготовку на курсах професійної військової освіти L1

02.05.2024 11:47

У Національній академії Національної гвардії України завершився черговий курс підготовки військовослужбовців, які навчалися за програмою професійної військової освіти курсів тактичного рівня L-1. Цього разу курси закінчили 26 військовослужбовців.

 

Слухачі курсу активно вивчали матеріал з низки військових дисциплін. Одним з головних напрямків навчального курсу була  тактична підготовка. Також, офіцери Академії проводили зі слухачами заняття з вогневої, інженерної підготовки, тактичної медицини, військового зв’язку, топографії, військової психології та радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

 

«Мені дуже сподобався підхід до процесу підготовки майбутніх командирів взводів та рот. Викладачі надають нам дійсно необхідне. Наприклад, я, як командир взводу, відкрив для себе неймовірну зручність та простоту використання макетів місцевості під час розіграшу варіантів дій та подальшої постановки бойових завдань підлеглим, коли вже обраний варіант дій став замислом майбутнього бою та основою для бойового наказу. Це просто, зручно і облаштовується швидко й буквально з підручних матеріалів, але водночас має значний рівень візуалізації дій», - ділиться враженнями слухач курсу молодший лейтенант Володимир Галенко.

 

Молодші офіцери здобули необхідні знання та навички, які знадобляться їм в ході виконання бойових завдань. Особливу увагу під час практичних занять викладачі звертали на процес підготовки бою за стандартами НАТО (TLP).

 

По завершенню курсів усі військовослужбовці склали комплексний екзамен та отримали сертифікат.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ