новини

Гвардійці змагались за першість з функціонального багатоборства

16.09.2024 14:32

У Національній академії Національної гвардії України пройшло спортивне свято до Дня фізичної культури та спорту. В командних змаганнях взяли участь курсанти всіх факультетів Академії.

Курсанти у складі команд з чотирьох чоловік виконали два завдання.

Так, під час першого завдання хлопці виконали на швидкість 500 метрів на гребному тренажері та 20 трастерів з двома гантелями вагою 15 кг. Дівчата виконали 350 метрів на гребному тренажері та трастери з однією гантелею вагою 15 кг.

Під час другого завдання курсанти здійснили максимальну кількість повторень за 14 хвилин, а саме 14 ривків гантелею для хлопців по 15 кг, для дівчат по 10 кг та 14 берпі зі стрибом через тумбу.

За результатами змагань місця розподілились наступним чином:

I місце серед чоловіків – курс №6 командно-штабного факультету, серед жінок – курс № 5 командно-штабного факультету, II місце серед чоловіків – курс № 1 командно-штабного факультету, серед жінок – курс № 2 гуманітарного факультету, III місце серед чоловіків – курс № 4 командно-штабного факультету, серед жінок – курс № 1 гуманітарного факультету.

«Метою заходу є розвиток спорту і його популяризації, залучення військовослужбовців до занять фізичними вправами і спортом, пропаганда здорового способу життя. Всі військовослужбовці підвищили  свою індивідуальна фізичну підготовку, професійний рівень і готовність до виконання завдань за призначенням», - говорить начальник кафедри-начальник фізичної підготовки та спорту полковник Артем Турчинов.

По завершенню змагань, команди-переможці отримали почесні грамоти та кубки.

«В Академії викладачі прикладають максимум зусиль, щоб якомога сильніше загартувати вас для майбутніх спортивних досягнень та подальшої служби. Тож нарощуйте свій потенціал. Я бажаю вам, гвардійці,  успіхів в спорті та перемог», - звернувся до гвардійців т.в.о. заступника начальника Академії підполковник Максим Данієлян.

Одна із учасниць свята, курсантка другого року навчання гуманітарного факультету солдат Єлизавета Жилиця займається спортом з дитинства, в Академії систематично бере участь у різних змаганнях. 

«Спорт для мене - це друге життя, - ділиться курсантка. - Я переконана, що заняття спортом – це життєва необхідність для кожного. Завдяки фізичній витривалості я розумію, що рухаюся в правильному напрямку, і це мене мотивує і допомагає правильно визначати життєві пріоритети».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ