новини

Гвардійців Академії тестують на COVID-19

04.03.2021 17:05

В Академії Нацгвардії проходить тестування на коронавірус для курсантів та офіцерів. Тестування проводиться для проведення заходів епідеміологічного пошуку випадків зараження коронавірусною хворобою серед особового складу Академії.

Забір крові відбувається в медичній частині Академії.

«Наше головне завдання – визначити методом імуноферментного аналізу, чи є у курсантів та офіцерів Академії імуноглобуліни класу М, а саме гострофазовий показник респіраторної вірусної інфекції, обумовлений COVID-19. Якщо буде виявлено хворого – йому буде проведено додаткове обстеження методом ПЛР», - зазначив начальник медичної служби Академії полковник Богдан Розумович.

Зазначимо, що процедуру проводять фельдшери Академії. Кров беруть з ліктьової вени в кількості 5 мл. Після забору біологічного матеріалу, його поміщають до спеціального кейсу, щоб зберегти відповідний температурний режим. Далі відправляють до лабораторії поліклініки Територіального медичного об'єднання Міністерства внутрішніх справ України по Харківській області.

Результати тесту відомі того ж дня. У лабораторії матеріали перевіряють за кілька годин, про що одразу повідомляють.

Довідково: ПЛР тести - це дослідження, яке базується на принципах молекулярної біології. Його назва походить від англійського терміну полімеразна ланцюгова реакція.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ