новини

Гвардійців командно-штабного факультету навчали виконанню завдань під час спеціальної операції

28.09.2020 16:29

У Національній академії Національної гвардії України з курсантами четвертого року навчання командно-штабного факультету було проведено бінарне заняття.

Тема заняття - «Робота командира підрозділу з організації виконання завдань у спеціальній операції з пошуку та знешкодження озброєних злочинців у групі блокування». Заняття провів старший викладач кафедри тактико-спеціальної підготовки командно-штабного факультету підполковник Роман Волобуєв спільно із старшим офіцером оперативного відділу Східного територіального управління підполковником Михайлом Тереховим.

У ході заняття курсанти відпрацювали порядок прийняття та оформлення рішення командиром підрозділу на участь у спеціальній операції з пошуку та знешкодження озброєних злочинців.

«Невідкладні спеціальні заходи щодо розшуку і затримання озброєних злочинців потребують ретельної підготовки, високої професійної майстерності особового складу, використання ними різноманітних тактичних прийомів і способів затримання, - зазначив підполковник Михайло Терехов. –  Крім того, під час усвідомлення поставленого завдання керівник операції повинен зрозуміти загальний задум операції та її мету. Також визначати, які заходи необхідно провести для підготовки до операції і здійснити розрахунок часу. Під час проведення розрахунку часу, керівник повинен планувати свою роботу таким чином, щоб надати підлеглим якомога більше часу на підготовку. Всі ці етапи підготовки ми сьогодні відпрацювали з курсантами командно-штабного факультету. Переконаний, що почуте надало курсантам необхідну інформацію та збагатило корисним для військової служби досвідом».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ