новини

Гвардійський «СТЕП» для солдат строкової служби Академії

20.12.2021 13:11

Як провести свій останній вихідний на строковій службі в Національній академії НГУ? Поспати? Ні! В день Святого Миколая послухати концерт гостей - студентів театру естрадного співу “СТЕП” Харківської державної академії культури. Тим паче, що виконавці приїхали до Академії саме задля солдат строкової служби. З одного боку – до тих, які гідно виконали свій військовий обов’язок і звільняються у запас. А з іншої – виступити перед тими, хто щойно був відібраний для проходження строкової служби саме в Національній гвардії України.

Нагадаємо, що такий концерт став можливим після підписання у квітні цього року Меморандуму про співпрацю із культурно-освітніми закладами Харківщини.

«Я розповідав батькам про те, що невід’ємна частина моєї служби - відвідування вистав та виставок у вихідні дні. І батьки, як то кажуть, спочатку були в шоці. Як так? Служба і театри? Але дуже  швидко звикли та раділи за мене, що окрім зобов’язань по службі, я маю можливість вийти до міста, культурно збагатитися, дізнатися щось нове»,- запевнив солдат батальйону забезпечення навчального процесу Олег Крижановський.

«Для мене - це остання можливість сходити на такий концерт. Кожного тижня ми відвідували заклади культури, могли всі вихідні провести в театрах, цирку, музеях. Через те, що я живу в маленькому містечку на Київщині, можливості ходити на такі великі та класні вистави після звільнення зі служби у мене вже, нажаль, не буде»,- розповів солдат батальйону забезпечення навчального процесу Олександр Куленко.

Зазначимо, це далеко не перший волонтерський концерт, який молоді естрадні виконавці дарують гвардійцям. Саме студенти театру естрадного співу “СТЕП”, під керівництвом заслуженої артистки України Людмили Кудрич, ще у 2014 році – на початку АТО - одні з перших стали готувати та проводити виступи для бійців Національної гвардії України. Так і сьогодні, дякують гвардійцям за захист вітчизни, за те, що хлопці погодилися проходити строкову службу та обрали для цього саме Національну гвардію України.

«Це вже, мабуть, мій ювілейний – десятий виступ перед хлопцями. Ми неодноразово були в усіх частинах НГУ на Харківщині, влітку під час власних канікул, виступали перед курсантами у навчальному центрі Академії у Писарівці, але кожного разу їдемо із задоволенням, готуємо нову програму, намагаємось, щоб вона буда сучасна, молодіжна. Ми просто прагнемо дарувати гвардійцям чудовий настрій та хвилини відпочинку!», - зазначив студент кафедри естрадного співу Харківської державної академії культури Володимир Ахіменко.

А його колега – майбутня естрадна співачка Ангеліна Маймецька додала: «У мене це перший виступ перед гвардійцями. Я багато чула від своїх друзів, як чудово та тепло їх зустрічають у частинах НГУ, які там ввічливі та галантні хлопці, як підспівують. Тож, коли випала нагода – одразу погодилися виступити перед гвардійцями. І для цього навіть не шкода власного вихідного та часу перед зимовою сесією. Вважаю, що строковики та курсанти, які сьогодні у залі, заслуговують на повагу і на те, щоб дарувати їм настрій та позитивні емоції»

Півтори години приготувань, та півторагодинна концертна програма, під час якої студенти майстерно виконували українські та світові естрадні хіти. А зал аплодував та підспівував – майже 300 чоловік, серед яких 29 хлопців, які звільняються у запас, та 42 щойно призваних строковика. А ще, хлопці та дівчата – курсанти гуманітарного факультету Академії.

І який же виступ справжнього артиста без квітів? Для дівчат-студенток солдати строкової служби підготували троянди.

«Ми завжди попереджаємо військові частини, що не треба витрачати кошти на квіти для нас, адже розуміємо, що хлопці не так вже багато й отримують. Але кожного разу гвардійці висловлюють нам вдячність квітами. Це дуже приємно! Тим більше, ми бачимо, що ці квіти йдуть від сердець хлопців», - наголосила студентка кафедри естрадного співу Харківської державної академії культури Діана Шафоростова.

Підготували для студентів подарунок й курсанти гуманітарного факультету. За кулісами знаходився навіть не рояль, а справжній вокально- інструментальний гурт. Його учасники – курсанти Академії, які показали всім присутнім свою майстерність та виконали три популярні у молоді сучасні естрадні твори.

«Дуже приємно було виступати на одній сцені з такими талановитими дівчатами та хлопцями, які навчаються у Харківській державній академії культури. Ми навіть домовилися про спільні проекти, які почнемо втілювати одразу після Нового року та канікул. Впевнена, що це буде круто та цікаво!», - поділилася планами курсантка гуманітарного факультету Софія Лаврова.

А по завершенню концерту, артисти та глядачі ще довго просто дружньо спілкувались, обговорюючи навчання, музику та спільні інтереси.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ