новини

Гвардійський вертеп. Як в Академії святкували Різдво Христове (відео)

07.01.2021 12:13

З Різдвом Христовим привітали військовослужбовці своїх товаришів як в стінах Академії, так і в навчальному центрі та на Київському факультеті.

Сьогодні, на  свято, гвардійці підготували для своїх товаришів святковий вертеп. Перевдягнувшись у костюми народних казкових героїв, гвардійці спочатку показали святкову виставу, а потім заспівали традиційні українські колядки.

«Різдвяний вертеп в Академії - це вже добра традиція. Кожного року підрозділи готують вертеп та вітають один одного. Солдати й курсанти гарно підготувалися та наповнили атмосферу свята радістю. Таке велике свято, як Різдво Христове приємно було святкування у нашому дружньому військовому колективі», – розповідає заступник командира батальйону по роботі з особовим складом капітан Дмитро Коваль.

Крім того, святкові заходи пройшли й у навчальному центрі Академії.

«Не зважаючи на те, що особовий склад залучений для несення служби у святковий період, ми зробили все, аби вони, як і всі інші, відчули атмосферу свята. Таке незвичайне Різдво вони запам’ятають, як одне з найколоритніших», – розповів заступник начальника гуманітарного факультету по роботі з особовим складом підполковник Олександр Загребельний.

Також привітати курсантів-гвардійців прийшов військовий капелан Київського факультету Академії отець Петро. Він благословив військовослужбовців з нагоди свята проповіддю та побажав  миру для всіх родин.

«Святкування Різдва Христового пройшло у теплій обстановці. Різдвяний вертеп підняв нам настрій та нагадав про рідний дім. Солдати та курсанти класно підготовили вистави, було цікавою та веселою», – поділився враженнями курсант Сергій Остапенко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ