новини

«Гвардія наступу. Самовидець»: гвардійцям Академії презентували художню книгу (ВІДЕО)

08.06.2024 10:32

Для офіцерів та курсантів Національної академії Національної гвардії презентували художню книгу «Гвардія наступу. Самовидець».

Книга видана за підтримки Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка у співпраці з Міністерством культури та інформаційної політики України. Презентував книгу автор, військовослужбовець бригади Національної гвардії України «Буревій» – Тимур Нагалевський. Він зазначив, що головна ідея книги полягає в тому, що історія – це зброя.

«Самовидець – це людина, яка є свідком та водночас учасником реалій сьогодення. Людина, яка фіксує час у просторі тих подій, які відбуваються. В основі книги — реальні історії українських захисників, які були учасниками оборони Маріуполя, Київщини, звільнення Сумщини, Херсонщини, Харківщини та Чернігівщини», - зазначив автор книги Тимур Нагалевський.

Тимур Нагалевський додав, що історія реальних героїв війни вписана в історію реального сучасного контексту. Цей контекст вписаний в історію України, Європи та світу. Найголовніше – знати нашу справжню історію та зберігати внутрішню мотивацію щоб бути справжнім воїном.

Також на презентації присутній був військовослужбовець бригади «Спартан» Богдан Назаренко, який у 2022 році добровільно долучився до Нацгвардії. Він поділився історією своєї участі у бойових діях на Харківщині і Запоріжжі та прочитав усім присутнім деякі свої твори, так як також є автором збірника поезій.

Під час заходу було презентовано короткометражний документальний фільм про героїзм Гвардії наступу.

По завершенню начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський подякував гостям за презентацію книги:

«Дякуємо вам за важливий внесок у підготовку майбутніх офіцерів, за ваші щирі розповіді та за вклад, який робите для нашої України. Наш навчальний заклад також брав участь в обороні Харкова з початку повномасштабного вторгнення. Випуск офіцерів 2022 року пройшов в окопах на околицях Харківщини, де вони отримали погони лейтенантів та звідти відправились виконувати службові обов’язки у підрозділах НГУ. Більшість наших курсантів є учасниками бойових дій. Ми й надалі продовжуємо навчатися щоб боротися за свою свободу і незалежність».

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ