новини

Харківським школярам показали потужності Академії Нацгвардії

17.12.2021 13:18

Майже тисяча учнів старших класів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв Харківщини ознайомилися з діяльністю Національної академії Національної гвардії України.

Розпочався захід на плацу навчального закладу, де до присутніх звернувся перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майор Олександр Морозов:

«Вітаємо всіх у стінах нашого навчального закладу. Сьогодні ви ознайомитеся з усіма аспектами діяльності та підготовки майбутніх захисників України. Наш навчальний заклад чекає на молодих людей, які є відповідальними, ініціативними, а також справжніми патріотами України. Сподіваюся, що вже в цьому році багато кого з вас ми побачимо в рядах нашого навчального закладу в ролі курсантів або студентів».

На стройовому плацу навчального закладу курсанти підрозділів спеціального призначення показали порядок відбиття озброєного нападу при супроводженні поважних осіб, прийоми рукопашного бою. Виступив для школярів й духовий оркестр навчального закладу.

У супроводі курсантів учням показали сучасні зразки військової техніки, найновіші зразки озброєння, засоби зв’язку, спорядження та екіпіровку гвардійців. Гості побували у музеї, спортивному та вогневому комплексі.

Майбутні офіцери Нацгвардії розповіли майбутнім абітурієнтам про свої враження від навчання, особливості та напрямки підготовки на кожному факультеті.

«Мені дуже сподобалася виставка озброєння та техніки. Сьогодні я навіть потримав в руках зброю українського виробництва та мав змогу посидіти в справжніх бойових машинах. Також вразив електронний тир. Взагалі вся екскурсія була дуже цікавою і наступного року планую вступати до Академії», – поділився своїми враженнями ліцеїст Олег Антіп.

Залишаючи стіни навчального закладу, юнаки та дівчата ділилися  між собою враженнями від заходу, а також бажанням у недалекому майбутньому вступити до лав Національної академії Національної гвардії України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ