новини

Хлопці з Одеси розповіли, чому вирішили проходити службу у Нацгвардії

04.11.2021 16:55

До Національної академії Національної гвардії України прибули 12 призовників з Одеської області. Вони проходитимуть строкову службу в батальйоні забезпечення навчального процесу.  На плацу навчального закладу солдат привітав заступник начальника Академії полковник Сергій Мартиненко. Він запевнив, що військова служба стане для юнаків знаковим періодом життя.

«За час служби ви будете розвиватися і покращувати свої професійні якості, - наголосив полковник Сергій Мартиненко. – Звісно, перед вами постає нелегке випробування, але саме армія допоможе вам стати справжніми чоловіками. Головне, що ви вже зробили важливий вибір в своєму житті – служити на вірність Батьківщині. Перспективи у вас є, відтепер, варто проявляти старанність та сумлінно служити». 

У перший день в Академії Нацгвардії солдати познайомились із безпосередніми командирами, отримали форму, пройшли гігієнічні заходи та медичний огляд.

 «Я вирішив, що служба в Національній гвардії стане моїм життєвим шляхом, тому готовий до будь-яких викликів. Впевнений, що тут мені нададуть необхідні знання та навички для виконання поставлених завдань. Я чув багато позитивного про службу в гвардії і вже бачу, що вдало обрав структуру для проходження строкової служби», - розповідає солдат Андрій Отробленко.

Вже 15 листопада у бійців розпочнеться  курс молодого бійця, у який будуть включені теоретичні та практичні заняття для формування первинних навичок, необхідних для служби. Крім того, з солдатами проведуть психологічні тести.

Після проходження зборів, солдати будуть розподілені в роти для проходження служби, яких в батальйоні три: рота забезпечення навчального процесу, автомобільна та рота охорони та комендантської служби. Протягом служби, вони будуть виконувати завдання, пов’язані з перевезенням особового складу та майна Академії, обслуговуванням автомобільної та бронетанкової техніки, проведенням технічного обслуговування та підтриманням техніки у справному стані, несенням служби в добових нарядах, забезпеченням служби у варті та на контрольно-пропускному пункті.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ