новини

Ігор Терехов привітав парадний розрахунок Академії

23.07.2021 16:38

Виконуючий обов’язки Харківського міського голови Ігор Терехов відвідав Національну академію Національної гвардії України. 

Візит розпочався із покладання квітів до стели героїв-вихованців Академії, які віддали своє життя за територіальну цілісність та незалежність України. Також Ігорю Терехову було представлено парадний розрахунок курсантів Академії, які будуть брати участь у параді військ до 30-річчя з Дня Незалежності України. Цього року участь у параді військ візьмуть 700 курсантів вищих військових закладів Харкова, серед яких - 140 гвардійців Академії.

«Шановні курсанти, на вас чекає дуже почесна та відповідальна місія – 24 серпня у Києві на параді військ з нагоди 30-річчя з Дня Незалежності України ви будете презентувати не тільки Академію Національної гвардії України, але й Харків, - зазначив Ігор Терехов. – Ми пишаємося вами, пишаємося, що саме ви будете брати участь у головному параді військ нашої країни. Я впевнений, що ваш виступ буде відмінним і ви з гідністю представите місто Харків. Дякую вам!».

Рішенням Харківської міської ради, за сумлінне виконання службових обов’язків, бездоганну службу, відданість військовій присязі та українському народові вісьмом курсантам було оголошено подяку міського голови, а ще вісьмох нагороджено почесною грамотою Харківської міської ради.

«Від себе особисто та від всього особового складу Академії Національної гвардії України хотів би висловити слова подяки вам, Ігорю Олександровичу, за ту плідну роботу, яку проводите ви зі своєю командою по благоустрою нашого міста. Ми розуміємо скільки необхідно зусиль, праці, коштів. Якщо подивитися на Харків, люди, які приїздять до нашого міста, стверджують, що на сьогодні місто Харків є кращим містом у нашій державі, - поділився словами вдячності начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський. -  Парадний розрахунок традиційно виїздить до Києва для участі у параді військ з нагоди 30-річчя з Дня Незалежності України, починаючи з 1998 року. Хотів би наголосити, що особовий склад парадного розрахунку готовий до підготовки та участі у параді військ. Ми будемо представляти Національну гвардію України, місто Харків і наш навчальний заклад – Академію Національної гвардії України. І ми стовідсотково не підведемо».

Вітальні слова оголосив і учасник парадного розрахунку сержант Тимофій Титов.

«Для мене та всіх інших курсантів велика честь брати участь у парадному розрахунку. Ми пишаємося, що матимемо можливість пройти урочистим маршем по головному майдану країни, представляючи як Національну академію Національної гвардії України, так і місто Харків, - наголосив Тимофій Титов. - Запевняю вас, ми завжди будемо вірні військовій присязі, честі, доблесті, професіоналізму, мужності та українському народові. Такими були наші діди, є наші батьки і такими будемо ми».

Після вітального слова, на згадку про зустріч, курсант вручив виконуючому обов’язки Харківського міського голови пам’ятний знак Національної академії Національної гвардії України.

На завершення зустрічі, Ігор Терехов відвідав сучасний навчально-тренувальний комплекс із вогневої підготовки. Виконуючий обов’язки Харківського міського голови ознайомився із комплексом, який оснащений новітніми тренажерами, мультимедійними та бойовими тирами. Це дає можливість ефективно навчати володінню зброєю майбутніх офіцерів Нацгвардії. Вразив Ігоря Терехова й комплексний динамічний тренажер бойової машини БТР-4Е.

За словами посадовця: «Академія має потужну навчально-матеріальну базу і здійснює ефективну підготовку майбутніх офіцерів Національної гвардії України, а це вагомий внесок у безпеку держави в цілому».

Учасники парадного розрахунку та всі присутні під час зустрічі також мали можливість насолодитися українськими піснями у виконанні творчого колективу Великого академічного Слобожанського ансамблю пісні та танцю.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ