новини

Індивідуальну підготовку розвідника опановують майбутні командири

04.02.2021 17:54

Із курсантами третього року навчання командно-штабного факультету було проведено бінарне заняття. Головним завданням для гвардійців стало опанування техніки потаємного та безшумного пересування і маскування розвідників.

У рамках бінарного заняття були розглянуті актуальні питання, які стосуються способів пересування розвідників, подолання перешкод, подолання боліт, а також особливостей пересування вночі.

«Опанування знань із військової розвідки є одним із ключових для майбутніх командирів. Важливо також показати як здійснювати розвідувальну діяльність на практиці. Тому, знаходження курсантів у навчальному центрі Академії Нацгвардії сприяє опрацюванню повного спектру завдань, - зазначив підполковник Сергій Карпенко. – Навчальні питання передбачають низку завдань, але головним було донести курсантам інформацію про важливість підтримки зв’язку дозорів із ядром органу розвідки. Крім того, акцентували увагу на способах пересування, в залежності від конкретних умов, а також гвардійці засвоїли прийоми особистого маскування. Було проведено тренування щодо прийомів та способів подолання болота. Зацікавило курсантів, за їх відгуками, тренування у бойових розрахунках щодо подолання загороджень і перешкод».

Завершальним етапом занять стало опрацювання питання про особливості пересування розвідки вночі. Представник від Головного управління Національної гвардії України підполковник Олексій Каргатов наголосив, що ніч є найбільш зручним часом доби для ведення розвідки. Офіцер поділився досвідом щодо застосування засобів нічного бачення, радіолокаційних і тепловізійних приладів спостереження. А потім гвардієць провів тренування дій розвідника щодо застосування освітлювальних ракет, мін, прожекторів та інших засобів освітлення місцевості.

«Як офіцер, який має досвід у сфері розвідувальної діяльності, моїм головним завданням було донести курсантам ключові моменти, які допоможуть вдосконалити навички індивідуальної підготовки розвідника, - пояснив підполковник Олексій Каргатов. – Під час заняття необхідно було звернути особливу увагу гвардійців на те, що висока маневреність розвідувальних органів Національної гвардії України є однією із найважливіших умов їх успішних дій у районі виконання завдання. При цьому, важливо пам’ятати про безпеку як власного життя, так і життя побратимів».  

Довідково:

Дисципліна: «Військова розвідка».

Тема: «Техніка потаємного та безшумного пересування і маскування розвідників».

Керівник заняття: старший викладач кафедри тактики підполковник Сергій Карпенко.

Бінарне заняття проведено спільно: зі старшим офіцером служби планування розвідки та взаємодії відділу розвідки департаменту планування застосування ГУ НГУ підполковником Олексієм Каргатовим.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ