новини

Канадські та американські військові взяли участь у польовому виході новоспечених курсантів

21.09.2020 15:07

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України відбувся польовий вихід курсантів, які протягом місяця проходили курс первинної військово-професійної підготовки. Головною особливістю цьогорічного польового виходу є те, що військовослужбовці Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади  (операція UNIFIER) та група радників з питань доктрини та освіти (DEAG) взяли безпосередню участь у заході.

Польовий вихід проходив у два етапи. Іноземні інструктори працювали разом з курсантами та розповіли своє бачення усіх занять, на яких працювали курсанти.

Протягом першого дня, представники Канади та США відвідали навчальні місця, на яких тренувались новоспечені курсанти.  Гвардійці відпрацювали тактику дій у різних видах бою, пройшли обкатку бойовою технікою, працювали на психологічному містечку, надавали першу медичну допомогу пораненим та виконували вправи стрільб з автомата.

Під час другого етапу польового виходу, іноземні фахівці разом із молодим поповненням працювали на тактичному полі навчального центру. Військовослужбовці Канади дізналися, як курсанти визначають напрямок руху за азимутом, облаштовують взводний опорний пункт, керують діями особового складу в ході проведення наступу.

Крім того, іноземні інструктори зазначили, що Національна гвардія України робить вагомі кроки в напрямку взаємної співпраці саме завдяки величезному прагненню та професійності гвардійців.

«Ми працюємо над впровадженням змін у систему підготовки курсантів. Здебільшого, протягом польового виходу ми досконало вивчили програму первинної професійної підготовки. Загалом, помітно, що курсанти протягом місяця отримали гарну фахову підготовку, якої потребує сучасний офіцер», - розповів представник групи радників з питань доктрини та освіти (DEAG).

Зазначимо, що інструктори операції  UNIFIER протягом двох тижнів проводили спільні заняття із викладачами Академії для курсантів, які проходили первинну військово-професійну підготовку. Представники Збройних Сил Канади в Україні надали гвардійцям нові навички з вогневої підготовки, тактичної медицини, топографії, тактичної та психологічної підготовки.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ