новини

Канадські військові діляться професійним досвідом з майбутніми курсантами Академії

17.08.2021 09:32

Вже традиційно представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні (операція UNIFIER) зустрілися з майбутніми курсантами Академії Нацгвардії. Зустріч пройшла в навчальному центрі, де гвардійці наразі проходять первинну військово-професійну підготовку.

Під час першої частини заняття, офіцер з розробки навчальних програм для офіцерського складу капітан Гектор Макдональд розказав про систему підготовки курсантів у військовому навчальному закладі Канади, а саме про відбір курсантів, специфіку навчання, основні переваги проходження військової служби у ЗС Канади. Велику увагу присутні звернули на практичну складову підготовки канадських курсантів.

«Нам подобається, що процес співпраці має обопільну користь. Курсанти від нас дізнаються, як відбувається становлення офіцера в Канаді, ми своєю чергою, також на власні очі спостерігаємо, з якими завданнями стикаються майбутні курсанти Академії тут, в навчальному центрі. Тому нам, у процесі тренінгів та подібних занять  вдається більш ефективно визначати алгоритм практичних дій на подальшу співпрацю», - зазначив офіцер з розробки навчальних програм для офіцерського складу капітан Гектор Макдональд.

Під час другої частини зустрічі всі бажаючі мали змогу поставити питання військовим ЗС Канади. Так, обговорювалися питання тактики ведення бойових дій, застосування спеціальної підготовки для ефективного володіння зброєю та фізичними навичками. Канадські колеги відповіли на багато запитань курсантів щодо особливостей застосування підрозділів ЗС Канади під час виконання спеціальних завдань. Також цікавилися, які пільги мають військові ЗС Канади.

Майбутній курсант факультету логістики Андрій Руднєв з іноземними представниками спілкувався англійською мовою. Хлопець розповідає, що з дитинства вчить англійську і вважає, що ці знання завжди допомагають по життю. Так наприклад і сьогодні, Андрій без перекладача мав змогу поставити всі питання, які цікавили гвардійця.

«Я завжди читав в Інтернеті стосовно співпраці військових операції UNIFIER з українськими військовослужбовцями. Але все ж таки важко зробити аналіз інформації не спілкуючись вживу. А сьогодні випала така нагода. Я спілкувався на всі теми, які мене цікавили стосовно співпраці України з НАТО. Крім того, завдяки можливості вільного спілкування з канадськими колегами, ми набули багато мовної практики. Це безумовно надалі буде сприяти нашій комунікації з військовими партнерами країн НАТО, адже вони проводять заняття в Академії на систематичній основі», - ділиться враженнями курсант Андрій Руднєв.

Незабаром, представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні проведуть день разом з однією з груп курсантів від раннього підйому, зарядки та до насичених занять протягом дня.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ