новини

Канадські військовослужбовці залучаються до занять із курсантами у навчальному центрі

05.11.2021 12:56

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України, у курсантів другого року навчання командно-штабного факультету, відбулося практичне заняття із тактики. Особливістю заняття було те, що до нього залучилися представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER), інструктори з розвитку офіцерського складу капітан Алекс Беллі та сержант Андреанна Мішо.

У рамках заняття, яке проходило на тактичному полі, курсанти ознайомилися із процесом наступального бою механізованого відділення. Гвардійці вчилися управляти вогнем відділення у наступальному бою, а також віддавали цілевказівки.

«Під час заняття майбутні командири відпрацьовували розгортання у бойовий порядок, пересування на полі бою та віддачу цілевказівок. Більше того, кожен курсант отримав практику в командуванні відділенням за стандартами НАТО, - зазначив доцент кафедри тактики підполковник Євген Яковенко. – Іноземні партнери надали практичну допомогу в навчанні курсантів. Переконаний, знання від канадських військових стануть у нагоді нашим гвардійцям».

Під час заняття капітан Алекс Беллі та сержант Андреанна Мішо надали допомогу курсантам у розвитку базових навичок роботи у складі відділення. При цьому, іноземні представники запропонували гвардійцям більш повільно відпрацьовувати навички дій у наступальному бою.

«Вважаю, до того як переходити далі, на більш високі рівні, курсантам треба засвоїти базові навички солдата, а потім вже вдосконалюватися, застосовуючи військову техніку і тактичні навички, - прокоментував капітан Алекс Беллі. - Ми надали гвардійцям декілька важливих порад щодо того, як покращити свої вміння у процесі наступального бою механізованого відділення. Під час заняття ми переконалися, що вони успішно застосували наші поради».

У свою чергу, сержант Анреанна Мішо поділилася інформацією щодо роботи канадських військових.

«Ми не працюємо трійками у відділенні, а ділимо наше відділення на дві штурмові групи, які, поділяються на вогневі команди, а потім вже діляться на двійки, - розповіла сержант Андреанна Мішо. - Сьогодні ми спостерігали за тим як курсанти взаємодіють у трійках, коли вони самостійно встановлюють порядок пересування. Так, вони пересуваються по черзі, а потім змінюють свою чергу пересування, щоб ускладнити ситуацію для противника».   

Вже цієї п’ятниці представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні візьмуть участь у дводенному польовому виході курсантів командно-штабного факультету, а також разом із курсантами здійснять марш-кидок. 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ