новини

Кандидати на вступ до Академії продовжують вивчати військові дисципліни

04.09.2023 10:34

Майбутні курсанти Академії Національної гвардії України проходять первинну військово-професійну підготовку. На заняттях гвардійці опановували тактичну, вогневу та військово-інженерну підготовку.

Військовослужбовці проходили підготовку до практичної стрільби, тренували одноманітність прицілювання з використанням командирського ящика. Кожна група кандидатів на вступ відпрацювала збирання та розбирання автомата Калашникова.

На тактичній підготовці гвардійці опановували основи загальновійськового бою, відпрацьовували бойові порядки та вчили візуальні знаки командира.

«Я проходжу первинну військово-професійну підготовку вже вдруге, бо я маю контракт з Національною гвардією. В мене є певний досвід військової справи, але я все одно отримую для себе тут корисні знання, а ті що були - поновлюю, це ніколи не завадить. Мені хочеться зростати у своїй професійності, тому я проходжу вступ до Академії», - розповів кандидат на вступ з числа військовослужбовців молодший сержант Ярослав Котенко.

На військово-інженерній підготовці хлопці та дівчата навчалися обладнувати фортифікаційні споруди. Окопи використовуються, як вогневі позиції та укриття для особового складу і техніки. Правильне обладнання польового укріплення у бою має надважливе значення для збереження життів та техніки підрозділу.

«Майбутні курсанти достойно витримали сьогоднішні заняття та засвоїли матеріал, який ми з офіцерами для них підготували. Завжди приємно розуміти, що люди готові сприймати інформацію, вони щиро намагаються розібратися в питаннях, які їм поки, що не зрозумілі. В свою чергу ми, як командири допоможемо їм опанувати військові дисципліни», - зазначив командир навчального взводу старший лейтенант Олексій Попсуй.


Попереду у курсантів практичне відпрацювання засвоєного матеріалу та присяга.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ