новини

Кандидати на вступ до Академії склали іспит з фізичної підготовки

21.01.2021 16:44

У Національній академії Національної гвардії України триває здача вступних випробувань для кандидатів, які бажають здобути освітній ступінь «магістр».

Протягом тижня військовослужбовці строкової та контрактної служби з різних військових частин Національної гвардії України, курсанти гуманітарного факультету та факультету логістики Академії проходять вступні випробування, аби навчатися в Академії. Гвардійці вже пройшли перший етап відбору та склали додатковий екзамен за спеціальністю. Ця категорія була допущена до складання іспиту з фізичної підготовки.

«Професійний обов’язок і необхідність кожного військовослужбовця - фізична готовність до виконання службово-бойових завдань. Я вже не перший рік приймаю іспити і можу сказати, що гвардійці приклали достатньо зусиль під час підготовки до здачі», - наголосив начальник кафедри фізичної підготовки та спорту Академії підполковник Олег Гаркавий.

Під час іспиту військовослужбовці здавали підтягування на перекладині, комплексно-силову вправу та вправи на витривалість. У зв’язку з карантинними обмеженнями деякі вправи були замінені: біг на 100 м замінили на човниковий біг, а замість кросу на 1 км гвардійці виконували вправу на гребному тренажері.

«Я вже три роки проходжу службу за контрактом у НГУ та вирішив вступити до Академії. До екзаменів готувався серйозно, особливо до фізичної підготовки, та й не даремно. Допомогли мені й мої спортивні здібності, так як більшість мого життя пов’язане зі спортом, а саме з боксом. Під час іспиту я отримав один з найкращих результатів з усіх абітурієнтів», - розповів військовослужбовець Назарій Бандура.

Попереду на абітурієнтів чекає комплексний екзамен за спеціальністю та  іспит з іноземної мови.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ