новини

Керівництво Академії обговорило перспективні напрямки співпраці з представниками Збройних сил Швеції

23.06.2021 16:26

 

У Національній академії Національної гвардії України  відбулася зустріч керівництва зі старшим військовим представником Збройних сил Королівства Швеції при операції «UNIFIER» майором Рьогером Юпшо.

Метою візиту було ознайомлення іноземних представників з діяльністю Академії Національної гвардії та надання дорадчої допомоги у вдосконаленні програм, що стосуються мовної підготовки, а також напрямку цивільно-військового співробітництва.

Начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський ознайомив представників делегації  зі специфікою навчального закладу, враховуючи форми навчання та особливості підготовки на факультетах. Також генерал-лейтенант акцентував увагу на опануванні курсантами практичних навичок тактичної медицини та важливості подальшого розвитку мовної підготовки.

«Ми раді вітати представників Збройних сил Королівства Швеції у нашому навчальному закладі. Ваш візит – ще одне підтвердження постійного розвитку міжнародної співпраці в Академії Національної гвардії, - наголосив генерал-лейтенант Сергій Соколовський. – Враховуючи перспективи подальшої комунікації, хотілося б звернути особливу увагу на питання мовної підготовки та розробки робочих програм».

У свою чергу, старший військовий представник Збройних сил Королівства Швеції при операції «UNIFIER» майор Рьогер Юпшо підкреслив важливість взаємообміну знаннями та військовим досвідом, зокрема у рамках цивільно-військового співробітництва.

«Мене позитивно вразила навчально-матеріальна база Академії, а також увага, яка приділяється розвитку міжнародного співробітництва. Важливим аспектом є й високий рівень мовної підготовки курсантів та офіцерів із військ, - зазначив майор Рьогер Юпшо. – Швеція постійно розвивається у військовому напрямку і ми вважаємо, що цілком доцільно поділитися знаннями та досвідом із військовослужбовцями країни, яка обрала курс на співпрацю із НАТО».

Після обговорення ключових моментів співробітництва, представники іноземної делегації відвідали мовний відділ, навчально-тренувальний комплекс з вогневої підготовки, який оснащений новітніми тренажерами, мультимедійними та бойовими тирами, а також ознайомилися із історією навчального закладу в музеї Академії Нацгвардії.

Наприкінці зустрічі начальник Академії Сергій Соколовський та майор Рьогер Юпшо обмінялися пам’ятними подарунками та подякували за співпрацю.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ