новини

Керівництво Академії зустрілося із командиром операції UNIFIER

29.10.2021 17:36

У Національній академії Національної гвардії України відбулася робоча зустріч командира Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER) підполковника Люка-Фредеріка Жільбера з керівництвом навчального закладу. До зустрічі також долучилися 10 військовослужбовців-представників 12-ї ротації операції UNIFIER.

Начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський ознайомив  командира та представників іноземної делегації зі структурою та основними напрямками роботи Академії, після чого звернув увагу на ті питання, які були підняті збоку керівників факультетів.

«Дякую представникам Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні, що наші питання знаходять підтримку, а також швидку реакцію збоку командування місії, - наголосив генерал-лейтенант Сергій Соколовський. – Така довіра до нашого навчального закладу ще раз доводить, що ми рухаємося у правильному напрямку в контексті впровадження стандартів країн-членів НАТО у навчальний процес».

На сприянні в подальшій співпраці акцентував увагу і командир операції підполковник Люк-Фредерік Жільбер.

«Ми будемо максимально сприяти всім напрямкам роботи в Академії Національної гвардії України, зокрема підтримаємо ініціативи щодо розширення роботи на факультеті логістики, а також роботи щодо аналізу та вдосконалення освітнього процесу з урахуванням гендерного підходу», - зауважив підполковник Люк-Фредерік Жільбер.

Після обговорення офіційних питань, начальник Академії привітав інструктора з розвитку офіцерського складу Алекса Беллі, який вже більше місяця працює у складі місії в Академії, з отриманням чергового військового звання та вручив погони капітана.

Завершилася зустріч оглядом представниками іноземної делегації навчально-матеріальної бази Академії Національної гвардії України.

За день до цього, у відділі євроатлантичної інтеграції Академії, відбулася зустріч із військовими Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER) - командиром групи професійної військової освіти майором П’єром-Люком Ларошелем, головним сержантом групи професійної військової освіти майстер ворент-офіцером Девідом Бурс’є, з представниками відділу, навчально-методичного центру та заступниками начальників факультетів Академії.

У рамках зустрічі розглянули перспективні напрямки співпраці, зокрема зосередили увагу на проведенні курсу TLP для викладачів кафедри тактики, ознайомчих курсах щодо логістичного забезпечення Збройних сил Канади, курсах військово-інженерної підготовки. Обговорили участь іноземних партнерів у дводенному польовому виході курсантів командно-штабного факультету, який відбудеться у листопаді. Також торкнулися питання проведення занять на гуманітарному факультеті та мовному відділі Академії. Важливим був і акцент на проведенні представниками відділу євроатлантичної інтеграції Академії в рамках Програми професійної підготовки Україна − НАТО (NATO − Ukraine Professional Development Programme PDP)  модулів з гендеру та лідерства до яких запросили долучитися військовослужбовців операції UNIFIER.   

«Співпраця, яка була започаткована з моменту прибуття місії надзвичайно важлива для нас. Я дякую канадським партнерам, що офіцери та здобувачі вищої освіти можуть перейняти іноземний досвід, - зазначив заступник начальника навчально-методичного центру полковник Михайло Медвідь. - Це дуже важливо для нашої Академії, адже якість освітнього процесу перевіряється також за показниками співпраці з міжнародними партнерами». 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ