новини

Команда Академії Нацгвардії перемогла в змаганнях з футзалу

09.06.2020 12:52

 

Змагання відбулися з нагоди святкування 100-річчя з Дня народження відомого льотчика Івана Кожедуба в Харківському національному університеті Повітряних Сил. В них взяли участь представники силових структур Харківського гарнізону. Національну гвардію України представив футбольний клуб «НА НГУ».

Команда Національної академії Національної гвардії України складається з 18 гвардійців, які навчаються на командно-штабному, гуманітарному факультетах та факультеті логістики. На сьогодні футбольний клуб «НА НГУ» перебуває в Третій Лізі, але не збирається зупинятися на досягнутому. Відтак, у нелегкому протистоянні, перемогу виборола саме команда Академії Нацгвардії, посівши перше місце. Друге місце вдалося посісти команді «Авіатор» (в/ч АЧ104 м. Чугуїв). Третє місце отримала команда ХНУПС імені Івана Кожедуба.  

Тренер футбольної команди Академії, викладач кафедри фізичної підготовки та спорту капітан Артем Корольов зазначив, що команда була налаштована на перемогу, але виникали певні складнощі у зв’язку з карантинними заходами. Далася взнаки відсутність впродовж двох місяців футбольних змагань, хоча хлопці не зупинялися тренуватися, тож продемонстрували вправну фізичну підготовку, волю до перемоги, колективну єдність і згуртованість.

«Впродовж змагань відбулося 4 гри по 30 хвилин кожна, тобто тайм тривав 15 хвилин. Курсанти виступили досить гарно, я навіть не очікував від них такої фізичної активності, віддачі та характеру, - запевнив Артем Корольов. - Можна відмітити з найкращого боку всіх 11 гравців, які поїхали на змагання. Своєю грою вони показали, що не  мали довготривалої перерви, а це, в свою чергу, забезпечило нашу команду атмосферою довгоочікуваної перемоги. Дякую всім за цю гру».

Капітан футбольної команди Академії, який вже впродовж трьох років навчається на командно-штабному факультеті сержант Олександр Сак, як ніхто інший знає наскільки важливим є позитивне налаштування команди перед змаганнями.

«Ми постійно граємо з курсантами ХНУПС в одній Лізі. Цього разу атмосфера під час матчу була також непроста, більше того, ми перебували в гостях у наших суперників, - поділився враженнями Олександр Сак. - Зібралося багато курсантів та офіцерів, але незважаючи на напружене протистояння наша гвардійська команда здобула перемогу».

Були визначені й кращі гравці турніру. Серед яких першість бомбардира здобув курсант гуманітарного факультету 1 року навчання старший солдат Дмитро Ментянник.  

Вітаємо переможців!

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ