новини

Команда Академії Нацгвардії виборола друге місце в міжвузівському ґендерному квесті

15.02.2021 16:37

Нещодавно в Україні проведено ґендерний квест. Захід пройшов за ініціативи Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики спільно з Харківським національним університетом внутрішніх справ. Вперше у зв’язку з карантинними обмеженнями ґендерний квест проведено в онлайн форматі.

Захід проводено в рамках проєкту «Через рівність і порозуміння до захисту і безпеки». Цього року у квесті взяли участь 24 команди закладів вищої освіти сектору безпеки та оборони України. Команду Національної академії Національної гвардії України представили курсанти командно-штабного факультету та факультету логістики. Це - Олександр Ходзінський, Віталіна Моклюк, Ольга Бугай та Андрій Споришев.

Всі команди підготували відео про шляхи впровадження політики ґендерної рівності в своїх закладах освіти. Квест проходив в 3 етапи. Під час першого етапу відео оцінювали користувачі соціальних мереж, а під час другого – журі. У фінальній частині команди презентували своє бачення шляхів впровадження ґендерної політики в діяльність своїх закладів освіти. Конкурс закінчився тестуванням команд на рівень їх знань та ґендерної чутливості, оцінювалась не лише правильність наданих відповідей, але й швидкість виконання завдань.

«Ми вже не вперше беремо участь в подібних заходах і я хочу відзначити, що їх актуальність та масштаб з кожним роком збільшується. Сьогодні у секторі безпеки і оборони України забезпечення ґендерної рівності є одним із основних пріоритетних напрямів державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції та рекомендацій НАТО. Тому, дуже важливо розуміти, що ми всі – люди, і незалежно від статі і кожен має право стати професіоналом своєї справи», - наголосив координатор з ґендерних питань в Академії підполковник Руслан Мусевич.

За результатами ґендерного квесту команда Академії посіла друге місце.

«Всю нашу команду об’єднало бажання відчувати себе частиною ґендерної спільноти людей, які прагнуть позитивних змін. Адже тільки об’єднавшись можна досягти спільної мети, а саме досягнення ґендерної рівності в українському суспільстві. Мета у нас одна, проте всі ми різні і це допомогло нам під час квесту», - поділився враженнями капітан команди Олександр Ходзінський.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ