новини

Кращі знавці української мови Академії взяли участь у першому мовному марафоні

02.03.2021 14:47

 

Курсанти Національної Академії Національної гвардії України взяли участь у Всеукраїнському відкритому марафоні
з української мови імені Петра Яцика.

Марафон проводиться із метою розвитку в учнівської та студентської молоді стійкої мотивації й свідомого прагнення до вивчення української мови, формування компетентностей комунікативно доцільно й виправдано користуватися засобами мови в різних життєвих ситуаціях і сферах спілкування.

Організаторами марафону стали Міжнародний благодійний фонд «Ліга українських меценатів» та Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти».

У зв’язку з дотриманням карантинних обмежень, марафон проводиться у дистанційному форматі з 26 лютого до 21 березня. Завдання розміщуються у чотири етапи на платформі HUMAN. Перехід на наступний етап марафону відбувається за умови виконання завдань попереднього етапу, незважаючи на кількість балів, які набрав учасник за результатами перевірки.
Від Академії Нацгвардії участь у марафоні взяли найактивніші знавці мови - курсантка гуманітарного факультету Марина Рябчук та курсант командно-штабного факультету Анатолій Тютченко.

Під час виконання першого етапу до уваги курсантів були представлені завдання у тестовому форматі, присвячені нормам української мови з орфографії, орфоепії, граматики та лексикології.

«Я кожного року запрошую курсантів брати участь у мовних конкурсах. Всеукраїнський мовний марафон – це новий та цікавий формат, і взяли в ньому участь найактивніші курсанти, - зазначила професор кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Поліна Ткач. -  Переконана, що участь у марафоні урізноманітнить навчальний процес гвардійців, надасть можливість підвищити знання української мови та збагатить новим досвідом».

Передбачається, що призери марафону визначатимуться із числа учасників, які виконали завдання усіх чотирьох етапів, набрали найбільшу кількість балів та посіли 1-3 місця. Призери марафону отримують дипломи, а також можуть бути відзначені преміями МБФ «Ліга українських меценатів».
Бажаємо курсантам Академії Нацгвардії успіхів у виконанні завдань та перемоги у мовному марафоні!

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ