новини

Кращих гвардійців Академії нагородили за перемогу в змаганнях «Біговий челендж»

17.12.2021 13:16

Представники курсантського самоврядування Національної академії Національної гвардії України, на чолі з сержантом факультету логістики Олексієм Піциком, організували змагання «Біговий челендж».

Головна мета змагань - пробігти командою, у складі п’яти чоловік, якомога більшу дистанцію. Змагання проходили на території гімнастичного містечка Академії.

Це вже четверті змагання такого формату, але цього року вперше забіг здійснювався не тільки в індивідуальному, але й командному заліку. Участь у біговому челенджі взяли 19 груп, з них 18 курсантських і 1 офіцерська.

За підсумками змагань переможні місця розподілилися наступним чином:

І місце - команда «Авангард», 510 навчальна група, факультет логістики;

ІІ місце – команда 517-ї навчальної групи факультету логістики;

ІІІ місце закріпилося за командою із 518-ї навчальної групи факультету логістики.

В індивідуальному заліку перше місце посів курсант факультету логістики Іван Стороженко, який пробіг дистанцію 414 кілометрів. Брала участь у змаганнях і курсантка командно-штабного факультету Лілія Щербина, яку нагородили медаллю «Незламна» як єдину жінку-учасницю змагань.

«Такі змагання згуртовують колектив та розвивають командний дух. Також гвардійці, під час бігових вправ, готуються до іспиту з фізичної підготовки, тож результат в учасників змагань вищий ніж у інших курсантів, - прокоментував викладач кафедри фізичної підготовки та спорту майор Максим Голубничий. – Більше того, присутній на нагородженні начальник служби організації спортивної роботи відділу фізичної підготовки департаменту професійної підготовки ГУ НГУ полковник Сергій Забродський зазначив, що у майбутньому такі змагання проводитимуться й у військових частинах Національної гвардії України».

Всіх учасників змагань нагородили кубками, медалями та грамотами.

Вітаємо гвардійців-переможців та бажаємо завжди тримати дистанцію у напрямку розвитку!   

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ