новини

Курсант Академії Нацгвардії став переможцем конкурсу наукових робіт

30.06.2023 16:16

За ініціативи Спілки ректорів Харківської області в онлайн-форматі проведено регіональний конкурс студентських (курсантських) наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук. На конкурс було подано 258 наукових робіт з  закладів вищої освіти Харкова.

Від Національної академії Національної гвардії України подано 9 наукових робіт, з них 2 роботи з природничого напрямку, 2 роботи з технічного напрямку та 5 робіт гуманітарного напрямку. Крім того, від Академії було залучено 19 рецензентів серед науково-педагогічних працівників відповідних спеціальностей для оцінювання якості наукових робіт.

Нещодавно відбулося  заключне засідання конкурсної комісії, на якому підведено підсумки конкурсу та визначимо переможців.

За результатами конкурсу, представник Національної академії Національної гвардії України курсант командно-штабного факультету Микола Токарєв посів I місце з галузі науки – природничі науки. Науковим керівником переможця стала доктор технічних наук, професор кафедри фундаментальних дисциплін  Юлія Данченко.

«Це важлива перемога і вона знакова для нашого навчального закладу. У науковій роботі були розглянуті питання щодо підвищення екологічної безпеки стічних вод молокозаводів методами хімічної та електрохімічної обробки, - говорить Юлія Данченко. – Дякуємо представникам галузевої конкурсної комісії за таку вагому відзнаку нашої роботи. Це дуже мотивує до продовження наукових пошуків та подальших досліджень».

Сьогодні  відбулося урочисте засідання Спілки ректорів Харківської області, де Миколу Токарєва було нагороджено дипломом переможця та грошовою премією.

Рецензентам наукових робіт Академії видано подяки за якісне оцінювання конкурсних робіт.

«Звісно, я наполегливо працював, увесь процес проведення дослідження був доволі цікавим, - зазначив Микола Токарєв. – Хочу сказати, що актуальність теми наукової роботи зумовлена існуючою екологічною ситуацією в Україні і я прагну покращити ситуацію в нашій державі».

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ