новини

Курсант Академії Національної гвардії України став п’яти разовим Чемпіоном Європи з гирьового спорту

30.04.2024 15:18

У Парижі з 17 по 24 квітня проходив чемпіонат Європи з гирьового спорту.

Курсант командно-штабного факультету Академії Національної гвардії України Максим Улько змагався у складі збірної України серед юніорів та дорослих у ваговій категорії до 85 кілограмів та виборов:

І місце – естафета (поштовх, класика) – 3хв/45 повторювань (юніори);

І місце – естафета (поштовх, довгим циклом) – 3хв/34 повторювання (юніори);

II місце – естафета (поштовх, довгим циклом) – 3хв/34 повторювання (дорослі).

На чемпіонат до Парижу з’їхалися понад 345 спортсменів із 17 країн Європи. Максим виступав у складі збірної команди України.

 

«В армії мені подобається дисципліна та атмосфера, тому я пішов на службу. Можна сказати, що військова справа та спорт завжди переплітаються та підсилюють розвиток. Зазвичай в тиждень я маю 3 основні тренування плюс пробіжки. Окрім тренувань ми ще багато навчаємось військовій справі, а це також гарно розвиває фізичну підготовку»,– розповів курсант командно-штабного факультету Максим Улько.

 

За 3 хвилини Максим зміг виконати 34 поштовхи гирь вагою по 32 кілограми. Цей результат став найкращим серед юніорів у ваговій категорії до 85 кілограмів. Також, в естафеті довгого циклу серед дорослих Максим виконав норматив майстра спорту міжнародного класу.

 

Переможці змагань нагороджені грамотами та золотими медалями. Збірна України з гирьового спорту продовжує готуватися до наступних змагань та перемог.

 

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікації НА НГУ