новини

Курсант Академії отримав цінний подарунок від командувача Нацгвардії

25.06.2020 07:53

На плацу Національної академії Нацгвардії курсанта факультету логістики молодшого сержанта Дмитра Калугіна нагородили цінним подарунком - наручним годинником. Почесну нагороду гвардієць отримав за сміливі та рішучі дії під час затримання порушниці.

Подарунок курсанту вручив т.в.о. заступника начальника Академії по роботі з особовим складом підполковник Віталій Шум.

Нагадаємо вам історію гвардійця, який припинив злочинні дії.  Ще взимку Дмитро Калугін очікував у черзі на прийом до лікаря міської клінічної лікарні № 14. Коли раптово почув крики літньої жінки про крадіжку сумки, одразу вирушив на допомогу, наздогнав та затримав дівчину, що забрала речі у потерпілої. Після чого, курсант Академії Нацгвардії передав затриману співробітникам Національної поліції України для подальших процесуальних дій. Як потім виявилося, фото затриманої було вже давно закріплено на стенді помічених у лікарні крадіїв.

«Дуже приємно, що курсанти, яких ми виховуємо, мужньо та швидко реагують на надзвичайні ситуації, - зазначив підполковник Віталій Шум.- Сподіваюся, що відзнака, яку отримав гвардієць, стане для нього доброю згадкою про відповідальний момент, який виник у його житті».

Для Дмитра Калугіна нагорода стала приємним та водночас неочікуваним моментом.

«Я дякую керівництву, що відзначили мій вчинок. Під час нагородження трішки переживав, адже це моя перша відзнака, - зізнався гвардієць. – Повертаючись до того зимового дня, розумію, що по-іншому не вчинив би, адже батьки так виховали мене і звання курсанта не дозволяло зробити по-іншому. Впевнений, які б не виникали складнощі, але треба завжди пам’ятати про військовий обов’язок – захищати слабших та не відмовляти в допомозі тим людям, які цього дуже потребують». 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ