новини

Курсант Академії став абсолютним чемпіоном на змаганнях із пауерліфтингу

24.12.2020 11:41

Курсант четвертого року навчання командно-штабного факультету Академії Микола Цуканов у черговий раз став рекордсменом на Чемпіонаті України з пауерліфтингу Федерації WPF-KRAWA. Змагання відбулися у харківському спортивному клубі Pulsе Gym. Участь у чемпіонаті взяли понад 80 спортсменів із Харкова, Києва, Дніпра, Хмельницька та інших українських міст.

У семи дисциплінах Микола Цуканов виборов 5 перших місць, 1 друге і 1 третє місце. Більше того, гвардієць став абсолютним чемпіоном України у Федерації WPF-KRAWA - у дисципліні (станова тяга) підняв штангу вагою 230 кг при власній вазі 65 кг. Також курсант зайняв третє місце в абсолютному заліку з дисципліни пауерліфтинг. Так, Микола виконав норматив на майстра спорту міжнародного класу, де потрібно було підняти штангу вагою 205 кг.

У рамках Чемпіонату Микола Цуканов встановив п’ять рекордів України. 

  1. Станова тяга (аматори) 230 кг.

  2. Станова тяга (професіонали) 230 кг.

  3. Двобір’я (жим лежачи, станова тяга) 335 кг. (аматори)

  4. Двобір’я (жим лежачи, станова тяга) 335 кг. (професіонали)

  5. Трибір’я (присідання зі штангою, жим лежачи, станова тяга) 490 кг.

«Рівно рік тому я почав виступати в Федерації WPF-KRAWA. Протягом цього року мені вдалося встановити багато рекордів та постійно зростати, - прокоментував Микола Цуканов. - У планах на наступний рік - виконати найвищий норматив «Еліта», який передбачає станову тягу 295 кг. Хоча, почав помічати, що участь у змаганнях беруть досить сильні спортсмени, тому, з кожним разом, стає все важче здобути перемогу».

Вперше у Чемпіонаті України з пауерліфтингу Федерації WPF-KRAWA взяв участь курсант третього року навчання групи спеціального призначення командно-штабного факультету Артем Слепухін. Курсант посів друге місце, виконавши норматив майстра спорту в дисципліні станова тяга. Гвардієць підняв штангу вагою 210 кг при власній вазі 86 кг.

Наступні змагання, але вже у рамках Федерації WPC, будуть проходити  20 березня 2021 року в Києві.

Вітаємо наших гвардійців з перемогою та бажаємо подальших успіхів!

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ