новини

Курсант Академії запобіг скоєнню злочину в міській лікарні

12.03.2020 13:18

 

Курсант першого року навчання факультету логістики Національної Академії Національної гвардії України молодший сержант Дмитро Калугін очікував у черзі на прийом до лікаря міської клінічної лікарні № 14. Коли раптово почув крики літньої жінки про крадіжку сумки, одразу вирушив на допомогу, наздогнав та затримав дівчину, що забрала речі у потерпілої.

«Я побачив як дівчина забирає речі із сумки бабусі та вирушив до неї. Коли крадійка мене побачила, то почала тікати. Разом із ще одним хлопцем із черги ми побігли за нею і затримали вже на вулиці»,  - розповів молодший сержант Дмитро Калугін.
Працівники лікарні теж відреагували на ситуацію, тож поки хлопці затримували дівчину, викликали поліцію. Виявилось, що фото затриманої закріплено на стенді помічених у лікарні крадіїв.
«Дуже приємно, що курсанти, яких ми виховуємо, мужньо та швидко реагують на надзвичайні ситуації навіть у черзі до лікаря»,  - зазначив начальник відділу по роботі з особовим складом полковник Юрій Драган.
Так, рішучість та професіоналізм гвардійця припинили злочинні дії. 
Курсант Академії Нацгвардії передав затриману співробітникам Національної поліції України  для подальших процесуальних дій.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НГУ