новини

Курсантам Академії розповіли про необхідність вакцинації від COVID-19

30.03.2021 10:15

В Національній академії Національної гвардії України пройшло інформування з курсантами щодо вакцинації від COVID-19.

Інформування провела лікар-терапевт міської поліклініки №25, член мобільної бригади по щепленню проти COVID-19 Юлія Пазинич.

Вона розповіла курсантам про вірусну хворобу COVID-19, про серйозність ситуації на території нашої держави та необхідність щеплення. Гвардійці детально дізналися, що вакцина AstraZeneca (Covishield) схвалена ВООЗ для екстреного використання і пройшла перевірку Європейським агентством з лікарських засобів.

Крім того, Юлія Пазинич детально ознайомила з тим, як відбувається введення вакцини. Лікар-терапевт розповіла про показання, протипоказання, звернула увагу на реакції організму, які можуть супроводжуватися після вакцинації та про те, яких потрібно дотримуватися правил після введення вакцини.

«Після введення вакцини організм певним чином формує імунну відповідь, яка захистить вас від інфікування чи важкого перебігу хвороби. Тому, щоб вберегтися від коронавірусної інфекції або ж перенести її без ускладнень – вакцинація необхідна. – зазначила Юлія Пазинич. – Для повної імунізації кожна людина повинна отримати дві дози вакцини з інтервалом в дванадцять тижнів, щоб завершити курс вакцинації».

Вакцинацію в Академії будуть проводити мобільні медичні бригади закладів охорони здоров’я.

Зазначимо, вакцинація в Україні є добровільною й безоплатною.

Довідка: Перш ніж зробити ін’єкцію, кожен військовий надає письмову згоду,  розповідає про стан свого здоров’я, а також повинен ознайомитися з інформацією про препарат для вакцинування. Потім проходить огляд у лікаря на відсутність гострих захворювань, підвищеної температури тіла та алергічних реакцій до компонентів вакцини.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій  НА НГУ