новини

Курсанти Академії дізналися, як конфлікт впливає на формування громадської думки

15.04.2021 17:00

Як невирішений вчасно і правильно внутрішній конфлікт у військовому колективі може стати причиною пильної уваги ЗМІ та суспільства? Ці нагально важливі питання обговорювали курсанти командно-штабного факультету з представниками засобів масової інформації під час практичних занять.

Заняття провели головний редактор новин харківської філії Суспільного В’ячеслав Мавричев та телеведуча, тележурналіст, тренер курсів зі стратегічних комунікацій та журналістики Ірина Баришевська.

«Ми намагалися в першу чергу розповісти майбутнім офіцерам про те, наскільки важливо не приховувати конфлікти, краще розв’язати їх всередині колективу. Жодним чином не треба ховатися від суспільства, треба бути щирими і відвертими з українцями, які потребують від захисників захисту, - розповідає головний редактор новин харківської філії Суспільного В’ячеслав Мавричев. – Я зрозумів, що майбутні офіцери хочуть зрозуміти конкретні, практичні відповіді, як їм вести себе у тій чи іншій ситуації – і це круто. Тобто це були професійні питання з огляду на те, як їм діяти у майбутньому. Ми бачимо, що вони хочуть вчитися і всі ці знання знадобляться гвардійцям не тільки під час служби, але просто як звичайним громадянам».

Протягом заняття В’ячеслав Мавричев показав гвардійцям кілька сюжетів новин, які ілюструють конфлікті ситуації, які варто було б розв’язувати ще до втручання журналістів. Гвардійці вивчили матеріали журналістських розслідувань, які демонструють, що жодним чином не вдасться приховати внутрішній конфлікт, він все одно виплеснеться. Курсанти активно ставили питання, як саме працюють журналісти, що їх цікавить у тій чи іншій ситуації, які питання вони можуть ставити, яку інформацію вони найчастіше хочуть отримати та як цю інформацію краще надати, щоб була краща співпраця між Нацгвардією та журналістами.

Ірина Баришевська провела практичну гру, яка показала, як реальний випадок з внутрішнім конфліктом усередині колективу може вплинути на формування громадської думки. Всі гвардійці були розподілені на групи, кожен курсант отримав свою роль і її відіграв.

«Військовослужбовці зрозуміли, як поведінка кожного з нас може вплинути на розвиток подій і на формування громадської думки. Тобто це тема дуже сучасна, коли саме робота з підрозділами колективу впливає і на персональне просування і на просування самої структури, якою є Нацгвардія. Вона має відношення до репутації держави в цілому», - зазначила Ірина Баришевська.

Курсант командно-штабного факультету Олександр Фабриці визначив для себе, що потрібно більше працювати з людьми, підвищувати рівень комунікації зі своїми підлеглими і тоді взаємовідносини з військовим колективом будуть наповнені довірою та підтримкою.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ