новини

Курсанти академії Нацгвардії отримуватимуть стипендію Верховної Ради України (відео)

14.10.2020 15:50

Сьогодні у Києві біля будівлі Верховної Ради України голова Парламенту Дмитро Разумков привітав українців з Днем Захисника України та вручив курсантам військових вишів країни сертифікати про призначення стипендії Верховної Ради України.
Захід пройшов за участі очільників державних органів влади, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, командувача Нацгвардії генерал-полковника Миколи Балана, начальника Академії НГУ генерал-лейтенанта Сергія Соколовського.

За розпорядженням голови Парламенту за підсумками екзаменаційних сесій 2019-2020 навчального року, особливі успіхи в навчанні й науковій діяльності та зразкову військову дисципліну стипендію отримали курсанти Національної академії НГУ Дарина Вавер та Максим Кравченко.

«Здобуття цієї стипендії – це повністю заслуга курсантів. Своїми знаннями та навичками вони довели, що кращі з кращих. Відбір відбувався на конкурсній основі та гідних курсантів насправді набагато більше. Тому це не єдина стипендія, яку отримують курсанти. Так, наприклад багато хто відзначений стипендією Харківської облдержадміністрації» – розповів начальник НА НГУ генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Обидва курсанти до вступу в академію навчалися у військових ліцеях, тож їхній військовий шлях до отримання офіцерських погонів доволі довгий. Максим Кравченко навчається на факультеті логістики. Майбутній офіцер протягом п’яти років є відмінником навчання, має досягнення у спорті, бере активну участь у науковому житті Академії.

Дарина Вавер навчається зв’язківця. Курсантка відмінниця навчання, бере активну участь у науковому товаристві курсантів і студентів Академії Нацгвардії. Має наукову статтю за тематикою військового зв’язку.

«Я дуже рада у цей важливий для України святковий день бути в самому серці нашої держави. Мене переповнює почуття гордості за наш військовий виш, за нашу альма-матер. Вдячна всім викладачам академії за знання і допомогу.  Ця стипендія мотивує й надалі ставати краще й удосконалювати знання», – поділилася враженнями Дарина Вавер.

Після церемонії нагородження командувач Національної гвардії України генерал-полковник Микола Балан особисто привітав курсантів академії НГУ і побажав й надалі вдосконалювати свої професійні навички та оволодівати новими знаннями.

Стипендія Верховної Ради України виплачуватиметься курсантам щомісяця у сумі 1892 гривні.

 

Пресслужба НГУ