новини

Курсанти Академії Нацгвардії стали переможцями та призерами змагань із пауерліфтингу

02.11.2020 16:20

 

У Харкові пройшов чемпіонат України з підйому штанги на біцепс, станової тяги та багатоповторного жиму. Чемпіонат проводила Федерація пауерліфтингу RAW 100%. У змаганнях взяли участь 9 курсантів командно-штабного факультету Національної академії Національної гвардії України.

Капітан команди солдат Микола Цуканов посів I місце у багатоповторному жиму штанги вагою 67, 5 кг та став чемпіоном України. Він виконав 21 повторення. Також він зайняв II місце з підйому на біцепс. У змаганнях зі станової тяги курсант став майстром спорту міжнародного класу, піднявши штангу вагою 215 кг. Старший сержант Заур Сеітхалілов виконав норматив на майстри спорту, піднявши штангу на біцепс у 65 кг та посів I місце. У багатоповторному жиму штанги вагою 80 кг посів I місце у своїй віковій категорії. Курсант виконав 27 повторень. Заур Сеітхалілов став чемпіоном України.

Сержант Іван Курганський виконав норматив 1 розряду з підйому штанги на біцепс.

Солдат Владислав Палагута став кандидатом у майстри спорту з підйому штанги на біцепс вагою 45 кг та виконав норматив 1 розряду зі станової тяги вагою 130 кг, ставши чемпіоном України.

Старший солдат Артем Слепухін також став кандидатом у майстри спорту з підйому штанги на біцепс вагою 62 кг.

Старший солдат Олександр Сидора виконав норматив  1 розряду в багатоповторному жиму штанги вагою 87,5 кг та посів II місце. Хлопець здійснив 17 повторень. Курсант також виконав норматив 1 розряду з підйому штанги на біцепс, зайнявши III місце.

Солдат Владислав Панасенко став майстром спорту з підйому штанги вагою 87,5 кг на біцепс. Виконав 21 повторення та посів II місце.

У змаганнях із підйому на біцепс серед чоловіків вагової категорії до 60 кг солдат Станіслав Бабіченко посів 2 місце.

Сержант Іван Попов виконав норматив 3 розряду в багатоповторному жиму штанги вагою 100 кг та став чемпіоном України. Курсант виконав 13 повторень і посів I місце у своїй віковій категорії та III місце у відкритій віковій категорії. Також курсант виконав норматив 2 розряду зі станової тяги штанги вагою 185 кг та зайняв II місце у своїй віковій категорії. Крім того, сержант Іван Попов виконав норматив на кандидати у майстри спорту з підйому штанги вагою 65 кг на біцепс.

«Я вже вдруге беру участь у цих змаганнях і завжди тут відчувається запекла конкуренція. Я собі поставив за мету виконати норматив на майстри спорту міжнародного класу і вдало впорався із завданням. Надалі буду тренуватися на встановлення рекорду України», - зазначив капітан команди солдат Микола Цуканов.

Наступний чемпіонат відбудеться вже у грудні цього року.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ