новини

Курсанти Академії Нацгвардії тренуються влучно стріляти

28.09.2021 13:48

Вміло стріляти курсанти Національної академії Національної гвардії України вчаться з перших днів навчання. Так, нещодавно, з гвардійцями другого року навчання командно-штабного факультету було проведено практичне заняття з дисципліни «Стрілецька зброя та вогнева підготовка».

Заняття провів  викладач кафедри вогневої підготовки майор Максим Курилов.

Метою заняття було вдосконалення навичок прийомів та правил стрільби із пістолета Макарова. Викладач протягом заняття надав майбутнім командирам практичні знання в веденні прицільного вогню із пістолета по нерухомим цілям. Крім того, курсанти удосконалили знання стосовно матеріальної частини озброєння, а також практичні навички в підготовці зброї до бою та обслуговуванні її після стрільби. 

«На занятті ми практично відпрацювали правильність і одноманітність прицілювання. При стрільбі головне наше завдання - навчити майбутніх офіцерів уражати цілі з першого пострілу та впевнено діяти з озброєнням. Звісно для того, щоб завжди влучати у ціль, правильно виконувати усі дії, не хвилюватись перед пострілом  потрібен час, але головне, мати стимул розвиватися і опановувати знання та вміння. Загалом, результатами стрільби курсантів  я задоволений», - розповідає майор Максим Курилов.

Курсант командно-штабного факультету сержант Микола Гавкалюк виконав вправу стрільб на відмінно.

«Саме в такі моменти ти зосереджений, як ніколи і хвилювання розсіюється вже після першого пострілу. Під час виконання вправи навчальних стрільб я отримав відмінну оцінку, чим звісно задоволений»,  - розповідає сержант Микола Гавкалюк.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ