новини

Курсанти Академії Нацгвардії виїхали до столиці для підготовки до параду військ

26.07.2021 15:45

Військовослужбовці Національної академії Національної гвардії України візьмуть участь в параді військ із нагоди 30-річчя з Дня Незалежності України.  Сьогодні майбутні офіцери відбули до Києва, аби розпочати ретельну підготовку.

Загалом від Академії візьмуть участь у проходженні урочистим маршем головною вулицею Києва 140 курсантів Національної академії. Для підготовки гвардійців залучено 18 офіцерів Академії. Передбачається, що цього року парадні розрахунки вперше пройдуть новим стройовим кроком.

Кожен із учасників параду чітко усвідомлює, що отримав нагоду представити честь всієї Національної гвардії України. Тому, курсанти дуже стараються, проявляючи наполегливість і силу волі.

«Брати участь в урочистому заході – велика честь для кожного військовослужбовця. Усі курсанти вмотивовані, адже, щоб потрапити на парад, вони пройшли відбір. Тобто, до участі у параді були відібрані кращі у навчанні та у військовій дисципліні гвардійці, які  готові гідно представити свою майстерність перед народом України в столиці», - зазначив начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Варто зазначити, що участь у військових парадах є давньою традицією нашого навчального закладу. Починаючи з 1931 року, року створення нашого навчального закладу, курсанти були взірцем стройового вишколу на багатьох парадах. На сьогоднішній день на рахунку Академії три масштабні плац-паради в Харкові, декілька десятків показових виступів парадного розрахунку із карабінами та шаблями, а також чотири рази курсанти крокували головною вулицею столиці України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ