новини

Курсанти Академії Нацгвардії вручили ікони пам’яті родинам загиблих Героїв України

25.09.2021 15:14

Сьогодні, у Харківській обласній філармонії пройшов урочистий захід «Батьки героїв». Захід присвячений нагородженю батьків загиблих бійців, які віддали своє життя за Україну.

На заході зібралися ветерани ООС, родини загиблих, військовослужбовці Національної академії Національної гвардії України.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання загиблих захисників України.

Курсанти командно-штабного факультету взяли участь у врученні сім'ям загиблих вйськовослужбовців пам'ятних барельєфів. Всі барельєфи перед врученням родинам були освячені.

«Сьогодні ми зібрались, аби вшанувати пам’ять бійців, які віддали своє життя за свободу та незалежність нашої держави. Пам’ятати та нести цю пам’ять крізь усе життя - наш обов’язок, - зазначив заступник начальника командно-штабного факультету по роботі з особовим складом полковник Сергій Волошко. – Для курсантів Академії, а саме майбутніх командирів, участь у заході виховує почуття відповідальності за своїх підлеглих».

Довідково: 

Проєкт «Ікона пам'яті загиблим за незалежність України» започаткований італійською скульпторкою українського походження Оленою Карамушкою, яка з волонтерами міста Васильків заснувала майстерню та навчила майбутніх майстрів усьому технологічному процесу.

«Ікона пам'яті»: вона – матір-Україна, що обіймає свого сина-воїна, захисника. Він, ніби пригорнувся до неї, притиснув руку до серця, але … вже не з нею. А між ними палає свічка…

 

Відділ міжнародних звязків, інформації та комунікації НА НГУ