новини

Курсанти Академії Нацгвардії змагались в перетягуванні канату

29.10.2021 17:27

У Національній академії Національної гвардії України проведено чемпіонат з перетягування канату.

У змаганнях взяли участь 10 збірних команд курсів. Кожна з команд складалася із восьми учасників та одного запасного в абсолютній ваговій категорії.

Головним суддею змагань був старший викладач кафедри фізичної підготовки та спорту майор Руслан Любчич.

За підсумками змагань перемогу здобув курс № 1 факультету логістики; 2 місце посів курсом №1 командно-штабного факультету; а 3 - курс №4 командно-штабного факультету.

Курсанти були нагороджені перехідним кубком, дипломом та медалями.

«Здавна перетягування канату був олімпійським видом спорту. На сьогодні перетягування канату входить в програму Всесвітніх ігор. Перетягування канату - гра, яка розвиває не тільки спритність і витривалість, але й виховує командний дух. У ній неможливо розслабитися і грати в півсили, інакше це буде помічено партнерами», - розповів старший викладач кафедри фізичної підготовки та спорту майор Руслан Любчич.

Традиційно, після завершення гри, учасники подякували один одному за змагання.

«Найзапеклішою була сутичка у фіналі чемпіонату. Всі гравці змагалися чесно і по-справжньому спортивно. Я задоволений тим, що маю змогу брати участь та перемагати у змаганнях, незалежно від виду спорту в рамках спартакіади», - підсумував курсант факультету логістики курсант Назар Зубков.

Наступними у рамках щорічної спартакіади відбудуться змагання із гирьового спорту.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ